Gezonde voeding

Wat is een gezond gewicht?

Alles wat je eet, wordt omgezet in energie. Energie die je binnenkrijgt maar niet verbruikt – vaak komt die uit suiker en vet – sla je op als vet. Frisdranken en tussendoortjes zoals chips en candybars bevatten veel suiker. Veel van de bouwstoffen die je lichaam nodig heeft komen uit groenten en fruit. Zorg dus dat je iedere dag groente en fruit eet.

De combinatie van onvoldoende beweging en een ongezond voedingspatroon kunnen leiden tot overgewicht. Dit betekent dat je te zwaar bent ten opzichte van je lengte. Wil jij weten of je een gezond gewicht hebt? Ga dan naar de BMI-meter van het Voedingscentrum.

Wat zijn de BOFFT thema's?

Bewegen en gezond eten zijn belangrijke factoren in de strijd tegen overgewicht. Dit wordt omvat met de vijf BOFFT-thema’s: Bewegen, Ontbijten, Fruit en groente, ontmoedigen van Frisdrankgebruik en ontmoedigen van TV kijken/computeren.

Het Trimbos heeft de website www.uwkindengamen.nl gelanceerd. De website bevat informatie, praktische tips en voorbeelden waarmee ouders/opvoeders met hun kind in gesprek kunnen gaan over gamen

Gezonde voeding