SportCafe

Op woensdagavond 25 april vond het SportCafé plaatsvinden in Stroud. Het thema van de avond was : Open Club.

Wat is het SportCafé?

Logo Sportcaf?Met meer dan 30 verschillende sportverenigingen mag de gemeente Putten zich een sportieve gemeente noemen. Sporten in combinatie met een sterke verenigingscultuur wordt steeds belangrijker. Meerdere verenigingen in Putten willen graag een maatschappelijke rol vervullen voor hun omgeving maar lopen hier soms tegen problemen aan.

 

Bij elke sportvereniging zijn er wel knelpunten wensen en/of kansen. Veel verenigingen hebben moeite met dezelfde knelpunten. Om deze vergelijkbare vragen te bundelen en te leren van elkaars kennis en kunde is het SportCafé opgericht. Tijdens de café avonden zullen verschillende thema’s aan bod komen. Kennis delen, kennismaken en netwerken staat centraal.

Het SportCafé wordt georganiseerd door de combinatiefunctionaris verenigingsadvies van JongPutten en vindt twee keer per jaar plaats.

Voor wie is het SportCafé?

Alle bestuurders en vertegenwoordigers van organisaties en verenigingen die zich bezighouden met het aanbieden van sport binnen de gemeente Putten. Ook commissieleden en andere vrijwilligerskader zijn van harte welkom!

25 april 2018: Open Club

In de afgelopen tijd is er veel overleg geweest en veel gesproken over de nieuwe subsidie regeling ‘Open Club’ voor sportverenigingen in Putten. Sportverenigingen zijn inmiddels bevraagd om aan te geven waar ze zich voor in willen gaan zetten. Veel formulieren zijn al binnen en er zijn vele keuzes gemaakt, daarom gaan we een startbijeenkomst in de vorm van een Sportcafé Open Club organiseren in Stroud!

31 januari 2017: De maatschappelijke rol van de sportvereniging en het nieuwe sportbeleid

Op dinsdag 31 januari waren we te gast bij tennisvereniging de Vale Ouwe. “Het sociaal domein” we hebben er de laatste tijd al veel over gehoord. Maar wat betekent het nou eigenlijk en waar liggen de kansen voor sportverenigingen? Want als het gaat om zorgen voor elkaar kan de vereniging daar dan een rol in spelen? Ook is het nieuwe subsidiebeleid van de gemeente besproken. 

 

3 maart 2016: Gezonde sportkantine, sportvisie en subsidies.

Op donderdag 3 maart 2016 waren we te gast bij voetbalvereniging Rood-Wit en hebben we het over de bovenstaande onderwerpen gehad. 

 

30 januari 2015: Communicatie

Op vrijdag 30 januari 2015 werd het SportCafé voor de vierde keer georganiseerd. Dit maal stond de avond in het teken van communicatie. Bekijk hier het programma en de uitnodiging.

 

21 maart 2014: Een veilig sportklimaat

Op vrijdag 21 maart 2014 werd het SportCafé georganiseerd in het Bosbad Putten. Bekijk hier het programma en de uitnodiging.

 

1 november 2013: Sportverenigingen en geldstromen, nu en in de toekomst

 

8 maart 2013: Vrijwilligers