Natuurlijk Samen Spelen

Vanaf april t/m de zomer worden er jaarlijks diverse spelmiddagen in de wijken van Putten georganiseerd. Hiermee worden moeders gestimuleerd om hun kinderen vaker te laten bewegen. PEC Zwolle-aanvoerder en JOGG-ambassadeur Bram van Polen bezoekt een aantal spelmiddagen om te laten zien dat spelen en lekker met elkaar bezig zijn de gewoonste zaak van de wereld is.

Waarom de campagne Natuurlijk Samen Spelen?

Voldoende beweging is een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl. Maar de gemiddelde agenda van een kind van deze tijd zit al zo vol. Bewegen en spelen kan echter altijd en overal, en is vaak nog leuker ook. Je moet er wel andere keuzes voor maken. Fiets je met andere kinderen mee naar school of laat je je snel even brengen met de auto? Speel je nog een potje voetbal online, of is het tijd voor een potje op straat? 

Spelmiddagen

Tijdens de spelmiddagen worden leuke spelideeën gegeven die je met elkaar kunt doen. Daarnaast zijn er maar liefst 43 spelbeschrijvingen te downloaden. Zo kunnen ouders ook zelf met het gezin of vriendjes van de kinderen een leuk spel ondernemen. . 

samen spelen

Ambassadeur Bram van Polen

PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen ondersteunt deze campagne graag. Als topsporter kent hij het belang van een gezonde levensstijl. “Laat alles eens de boel de boel en ga met de kinderen plezier maken in het bos of bij de waterkant. Er zijn genoeg leuke plekken hier in de regio! Of organiseer op woensdagmiddag eens een speurtocht voor de buurtkinderen in de wijk. Heel ingewikkeld hoeft het niet te zijn. Ook slecht weer hindert de meeste kinderen niet om lekker buiten bezig zijn.” Als ouder ben je een voorbeeld voor je kinderen, vindt Bram. “Maar het is ook gezellig om samen met mijn kinderen bezig te zijn. Soms spreken we af met bevriende gezinnen en hebben we een hele leuke middag met elkaar. Het is echt een ontspanningsmoment in mijn drukke weekschema”.

campagne