Fit4Joy voortgezet onderwijs 12+

Fit4Joy is een programma over gezonde leefstijl. Met gezond eten en voldoende bewegen voel je je fitter, zit je lekkerder in je vel en ben je minder vaak ziek. Maar wat is gezond eten? En wanneer beweeg je genoeg? En welke invloed heeft een gezonde leefstijl op je emoties? 

Wat is Fit4Joy?
Fit4Joy is een programma over gezonde leefstijl voor meiden. Met gezond eten en voldoende bewegen voel je je fitter, zit je lekkerder in je vel en ben je minder vaak ziek. Maar wat is gezond eten? En wanneer beweeg je genoeg? En welke invloed heeft een gezonde leefstijl op je emoties?

Wat gaan we doen?
In 13 weken gaan we aan de slag met een sportcoach, diëtist en gedragsdeskundige. De jongeren en ouders doen veel goede ideeën op over gezond eten en hoe je op een leuke manier kunt bewegen. Fit4Joy is geen streng dieet volgen. Het belangrijkste is dat jongeren zich beter en gelukkiger gaan voelen. Er staan drie thema's centraal: Sport & bewegen, voedinsadvies en vaardigheidslessen. 

Programma en tijden
Elke dinsdag van 16:00 uur tot 18:00 uur. We starten op dinsdag 1 oktober, het programma duurt tot dinsdag 17 december. 

Meer informatie en aanmelden
Aanmelden kan t/m 23 september, Fit4Joy gaat door bij een minimale deelname van 8 meiden.
Aanmelden kan door dit formulier in te vullen of contact met ons op te nemen via de onderstaande gegevens.  

Daam van Cappellen (Jeugd-Punt)
E-mail: dvc@jeugd-punt.nl
Tel: 06-25335568
Werkdagen: Maandag, dinsdag en vrijdag

Lisette van de Kieft (JongPutten)
E-mail: lvdkieft@putten.nl
Tel: 06-30994018
Werkdagen: Dinsdag, woensdag en donderdag

fit4joy  meiden

Landelijk voorbeeld:

Samira El Idrissi JOGG-ambassadeur

Internationaal Taekwondo Kampioen, model en presentatrice Samira El Idrissi zet zich in als ambassadeur voor meer Jongeren Op Gezond Gewicht. Ze daagt jongeren uit in het maken van gezonde keuzes.

Idrissi wordt gezien als een rolmodel en wil meisjes stimuleren te sporten en gezond te leven. Als topsporter weet ze bovendien als geen ander wat het belang is van talentontwikkeling, zelfvertrouwen en een gezonde leefstijl.

''Gezond leven gaat voor mij over sporten, gezond eten, gezonde relaties, grenzen stellen, jezelf beschermen en stevig staan”, aldus Samira El Idrissi, ambassadeur Jongeren Op Gezond Gewicht. Idrissi gaat er met jonge meiden in gesprek over het belang van een gezonde leefstijl en de invloed ervan op het bereiken van meer succes. Ze zet zich in voor meiden op het voortgezet onderwijs, mbo, hbo en universiteit om ze te stimuleren kansen te herkennen en te pakken bij de keuzes wat betreft gezonde leefstijl, studie en carrière.