Fit4Joy basisonderwijs

Dit programma is een Gecombineerde Leefstijl Interventie voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. In 12 weken gaan we aan de slag om samen naar een gezond gewicht te komen. Diverse zorgpartijen zetten zich in, het kind en de ouders staan centraal.

AANMELDEN & INFORMATIE

Fysiotherapie Van de Kamp en Lolkema

0341-357750

Concretere informatie Fit4Joy

 

Wat houdt het programma in?

Wie: Voor kinderen van 8 tot 12 jaar en hun ouders*. Als kind kan je nooit in je eentje veranderen. Je hebt je ouders daarbij hard nodig. Zij kunnen helpen om stappen te zetten, zij doen bovendien de boodschappen, koken je eten en kunnen je helpen om lekker te bewegen.

 

Wat gaan de kinderen doen? Kind en ouder hebben eerst een kennismaking met de diëtiste van Santé Voeding. Samen met haar gaan jullie bekijken wat jullie willen bereiken binnen jullie mogelijkheden. Daarna gaat het programma starten met een activiteit bij de fysiotherapie en gaan de kinderen een paar weken lang aan de slag met bewegen. Dat bewegen gebeurt in een groepje met andere kinderen. Het gaat er niet om dat je goed bent in bewegen, maar juist om lekker plezier te hebben in bewegen. Want bewegen is gewoon heel leuk!

 

Wat gaan de ouders doen? Ondertussen, terwijl de kinderen bezig zijn met bewegen, krijgen jullie als ouders tijdens bijeenkomsten tips en informatie. Bijvoorbeeld over gezond eten en drinken, motiveren van uw kinderen en hoe u ze kunt helpen als ze even minder lekker in hun vel zitten**

 

Vervolg op het programma: Als ouder bent u de centrale spil in de gezonde leefstijl bij u thuis. Tijdens dit programma worden diverse onderwerpen behandeld. Mocht u na dit programma meer informatie of ondersteuning nodig hebben, dan wordt u geholpen om dat een vervolg te geven. Er kan ook gekeken worden naar verdere uitdaging of ondersteuning voor uw kind indien nodig.

Ondertussen krijgt u persoonlijk advies over een sport die het beste bij uw kind past, want na dit programma is het belangrijk dat uw kind zelf door blijft gaan met bewegen. Zowel de fysiotherapie als de mensen van JongPutten (weet u wel, van de gymlessen op school) kennen heel veel sportclubs in Putten en kunnen u daarbij helpen.

 

Waar vindt het programma plaats? Alle bijeenkomsten en activiteiten vinden plaats in Putten. O.a. bij de praktijk van fysiotherapie van Van der Kamp en Lolkema en in het sportzaaltje van de Van Damschool.

 

Wanneer: Na inschrijving via Fysiotherapie Van de Kamp en Lolkema maakt de diëtiste van Santé Voeding voorafgaande aan het programma een persoonlijke afspraak. Dat kunt u samen afstemmen en plannen. Zij sluit ook samen met u het programma weer af. Ook daarvoor zal zij een afspraak maken.

Het programma loopt van 2 april t/m 4 juli. De bijeenkomsten zijn steeds op dinsdag en donderdag van 16:00 tot 17:00 uur. Op sommige donderdagen kunt u zelf thuis aan de slag met een huiswerkopdracht. 
Bekijk hier het programma van 2019

 

Hoeveel kost het? Helemaal niets. Alleen wat van jullie vrije tijd.

* Waar ouders staat geschreven kan het natuurlijk ook gaan over verzorgers.

** Dit programma wordt zowel voor als achter de schermen o.a. vormgegeven door de JOGG deelnemers. JongPutten, Fysiotherapie Van de Kamp en Lolkema, Buurtzorg Jong, PPP Psychologen Praktijk Putten, Nathalie Appel van lekker Puh, Santé Voeding en de Gemeente Putten. Zij staan ook voor u klaar voor verdere ondersteuning en ze kennen nog veel meer mensen in en rondom Putten waar je wat aan kunt hebben.

 

 

 

 

Aej       KL                 PPP                                     

Sante                  JGZ              
GGD      BZJ

     P                  JP