Basistraining signaleren

Inleiding

In Nederland zijn ieder jaar 119.000 kinderen thuis niet veilig. Zij krijgen weinig liefde en aandacht, worden geslagen, misbruikt of zijn getuige van geweld. Ook hebben veel kinderen stress omdat hun ouders scheiden. Jeugdtrainers werken ook met deze kinderen. En meer dan de helft heeft wel eens het gevoel dat het thuis niet goed gaat met een kind. Maar wat zou er dan aan de hand kunnen zijn? Zie ik het wel goed? En wat doe je als het iets ernstigs is?

De training is voor sportverenigingen* die zich ingeschreven hebben voor het thema ‘vroeg signaleren’ van de Open Club subsidie.  Vroeg signaleren kan er toe bijdragen dat problemen klein, beheersbaar en sneller oplosbaar zijn. Sportverenigingen willen meer openheid en draagvlak creëren om onderwerpen bespreekbaar te maken.

Om te kunnen vroeg signaleren is enige kennis van jeugd-, opgroei- en opvoedingsproblematiek belangrijk. Daarom wordt er een train-de-trainer workshops over dit thema georganiseerd. De basistraining is voor trainers/leider/ouders die te maken hebben met het trainen en begeleiden van jeugd/jongeren bij een sportvereniging. 

Aanbod

Voor wie*: Trainers/leiders/ouders die te maken hebben met het trainen en begeleiden van jeugd/jongeren bij een sportvereniging. Ook bestuurders zijn van harte welkom.

Wanneer: Maandag 9 of donderdag 12 december

Hoe laat: Van 19:00 tot 21:30 uur

Waar: Businessclub SDC Putten, Roosendaalseweg 111

Beschikbare plekken: Er zijn 25 plekken per avond beschikbaar, mochten deze beide vol zijn dan is er op maandag 16 december een extra training. 

*Deze training is alleen beschikbaar voor de 11 sportverenigingen die aangesloten zijn bij het thema 'vroegsignaleren' van de Open Club. (SSV Wilhelm Tell, SV Putten zaalvoetbal, Tafeltennisvereniging, OMS, Hippisch Verband, Vale Ouwe, Z&PC Triton, SV Putten Wielerclub, Rood-Wit '58, SDC, KV de Meeuwen)

 

 

Maandag 9 december

Wachtlijst
Aantal wachtlijstplekken: 10
Datum Tijd
9 dec 19:00 tot 21:30 uur

Donderdag 12 december


Aantal open plekken: 5
Datum Tijd
12 dec 19:00 tot 21:30 uur

Contact

JongPutten
Kelvin van den Broek
E-mail: kvdbroek@putten.nl
Telefoon: 06-30994494

Inschrijven