Coronavirus (covid-19)

Coronavirus (covid-19)

Inleiding

Aanvullende informatie naar aanleiding van de persconferentie van woensdag 6 mei

SPORT

 • Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding buiten samen sporten, bewegen en activiteiten volgen.
 • Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding buiten sporten met elkaar, maar dan met 1,5 meter afstand ertussen.
 • Buiten sporten in groepen is voor alle leeftijden toegestaan met ingang van 11 mei, als er 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden. Geen wedstrijden, geen gezamenlijke kleedkamers of douches.

ONDERWIJS EN KINDEROPVANG

 • Scholen in het basisonderwijs, inclusief het speciaal (basis)onderwijs, de dag- en gastouderopvang openen op 11 mei hun deuren. Kinderen kunnen naar de buitenschoolse opvang (BSO) op de dagen dat zij naar school gaan.
 • Basisscholen in het primair onderwijs halveren de groepsgrootte in de klas; kinderen gaan daarbij ongeveer 50% van de tijd naar school. De andere helft van de tijd volgen zij onderwijs op afstand.
 • De praktische invulling van dit principe ligt de komende tijd bij de scholen. Zij gaan dit verder uitwerken; daarbij kunnen verschillen tussen scholen ontstaan. Scholen informeren ouders over wat dit voor het onderwijs van hun kinderen precies betekent.

ACTIVITEITEN JONGPUTTEN

 • JongPutten heeft een protocol opgesteld voor deelnemers en ouders. Deze vind je hieronder in de bijlage. 
 • De naschoolse activiteiten: Bowlen, kies je sport, circus, voetbalschool, kickboksen en kidzklix gaan niet door. Op een later moment zullen wij kijken of het mogelijk is om deze alsnog kunnen organiseren. 
 • Het programma Fit4Joy gaat helaas ook niet door. Dit 12 weekse programma wordt verplaatst, de startdatum zullen wij nog bepalen!
 • De sporttoernooien in maart/april zoals het schoolvoetbaltoernooi bij Rood-Wit op 1 april gaan niet door. Ook het schoolvoetbaltoernooi van SDC op 20, 22 en 24 april gaat niet door. De avondvierdaagse is afgelast en ook gaat de Puttense Sportmarathon niet door. 
 • De startbijeenkomst van het sport- en beweegakkoord gaat niet door en zal op een later moment worden georganiseerd. 
 • De sportoriëntatie in samenwerking met Groevenbeek Puttenis gestopt. Wij adviseren zowel Groevenbeek als de sportaanbieders om geen activiteiten meer aan te bieden. Groevenbeek Putten, de leerlingen én de aangesloten verenigingen zullen hier nog extra informatie over ontvangen. 

Een deel van onze reguliere activiteiten van ons team gaan de komende periode niet door of in aangepaste versie door. Maar dat betekent zeker niet dat we stil zitten! Een deel van onze buurtsportcoaches en gymdocenten is in touw met beweegchallenges en tips. We ontwikkelen digitale gymlessen én ondersteunen andere initiatieven waar nodig. Volg ons op Youtube, facebook en instagram om op de hoogte te blijven. 

Wat doet JongPutten aan de gymlessen?

Scholen zijn druk met het inrichten van het onderwijs met 50% van de leerlingen, dat is al een hele uitdaging. Het zou goed kunnen dat de gymles niet hun prioriteit heeft. Tevens mag er alleen buiten gesport worden, binnensportaccommodaties blijven gesloten. De komende tijd biljven wij in gesprek met het onderwijs. Wat zouden ze willen? Is er plaast voor een gymles? Kunnen er activiteiten op het schoolplein aangeboden worden? etc....

Wat adviseren wij andere sportaanbieders?

Downloads

Bestand downloaden
Bestand downloaden
Bestand downloaden
Corona protocol JongPutten