Aangepast sporten

Aangepast sporten

Inleiding

Sporten en bewegen is niet alleen gezond, maar ook erg leuk om te doen! Het is goed voor je conditie, je wordt er fit en vrolijk van én tijdens het sporten kun je sociale contacten opdoen. Gemeente Putten vindt het belangrijk om sporten voor iedereen mogelijk te maken, met name ook voor mensen met een beperking. 

Omdat aangepast sporten zich vaak over gemeentegrenzen begeeft is het wel zo makkelijk om hier regionaal in op te trekken. Dit doet de gemeente Putten dan ook samen met de volgende gemeenten: Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Heerde, Nunspeet en Oldebroek. binnen de werkgroep Regio Noord Veluwe. De doelstelling van deze werkgroep is om de regionale infrastructuur voor aangepast sporten te versterken. Onder andere door regionaal de vraag en het aanbod beter op elkaar aan te laten sluiten en de kennisuitwisseling te bevorderen.

Om het sportaanbod inzichtelijk te maken is gemeente Putten aangesloten bij het landelijk platform Uniek Sporten. Via www.unieksporten.nl wordt er een duidelijk overzicht gegeven van het beschikbare aanbod, zowel lokaal als regionaal.

Voor meer informatie of vragen kunt u terecht bij Kelvin van den Broek of Lisette van de Kieft